zelfliefde
Selflove

Handleiding voor mezelf

 

Ik ben Jessica.

Ik heb autisme en ADHD en ben hoogsensitief en hoogintelligent, oftewel een toverbal.

Ik ben creatief en sensatiezoekend, maar het kan me ineens teveel worden. Dan zie ik het niet aankomen en moet ik ineens weg van alles. Want mijn grenzen aanvoelen is nogal een dingetje. Ik vind dat lastig.

Hierdoor raken mensen in de war, omdat ik sterker overkom dat ik ben. Ik ben ook sterk, maar ik kan niet alles aan. Ik heb de juiste combinatie van prikkels nodig, en ook ik weet die niet altijd te vinden. Vaker niet dan wel, wat een lastige zoektocht geeft.

Ik ben volhardend en stug, maar heb veel afwisseling nodig.

Ik ben krachtig en sterk, maar heb een hele gevoelige kant.

Ik ben empathisch en invoelend, maar ook emotioneel. Wanneer ik emotioneel ben, dan ben ik overvoerd en overprikkeld.

Ik kan veel aan, maar heb ook veel hulp nodig. Want ik kan veel, maar niet alles.

Ik heb anderen nodig om mezelf beter te begrijpen. Soms heb ik anderen nodig om tot rust te komen.

Soms snap ik het allemaal niet meer, meestal omdat mijn gedachtes dan door elkaar lopen. Dan ben ik angstig en wil ik me aan iemand vastklampen.

Maar eigenlijk zoek ik dan naar helderheid.

Soms moet je me helpen om helderheid te creëren door de juiste vragen te stellen. Want dan is het antwoord heel simpel, maar kom ik er zelf niet bij.

Soms moet je me juist met rust laten zodat ik zelf het antwoord kan vinden. Die pas komt als de storm gaat liggen.

Soms weet ik niet wat ik nodig heb en dan word ik heel verdrietig

Ik wil het namelijk heel goed doen, ik ben perfectionistisch, want als ik dingen in de juiste balans en maat doe, dan geeft me dat oneindig veel voldoening.

Ik hou met heel mijn hart van mensen, ervaringen raken mij heel erg diep.

Ik voel heel intens. Daarom raken dingen mij ook meer. Als ik rouw dan voelt het alsof ik doodga. Ga dan alsjeblieft niet bij me weg. Ik heb je nodig. Ik verdrink soms in mijn emoties. Ik leer zelf een anker te zijn, maar dat lukt me nog niet altijd.

Wijs me niet af om mijn emoties, ik bedoel het niet zo. Ik weet soms niet hoe ik er mee om moet gaan, want het is in elke situatie anders. Soms is het een ingewikkelde puzzel die ik moet oplossen.

Ik wil heel veel en kan heel veel en help me mijn doelen te bereiken. Help me mezelf beter te begrijpen en help me van mezelf te houden.

Ik heb tijdens mijn leven op aarde veel onbegrip over me heen gehad. Veel afwijzing. Hierdoor geloof ik niet altijd in mezelf en weet ik soms niet hoe ik van mezelf moet houden. Dat leer ik nu pas.

Als je mijn vriend ben, ga ik voor je door het vuur, ik ben heel loyaal. Maar ik heb het ook nodig mijn eigen weg te gaan. Als ik dat niet doe word ik depressief. En daar word jij ook niet blij van.

Ik ben dus een aparte vogel. Een bonte verzameling kleuren. En ik ben totaal niet perfect. Je mag me ook echt wel wijzen op dingen die ik niet goed aanpak, want ik leer graag. Ook al kom ik intens over, ik sta open voor jouw gevoel en zienswijze. Je moet wel duidelijk zijn. Dan kom je bij me binnen.

Jessica, dat ben ik. En eigenlijk lijk ik heel erg op jou.

 

Ik wou dat ik dit wist toen ik kind was, maar ben blij dat ik het nu wel weet!

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *